Midden in de Reeshof – Tilburg

Over ons

Een restaurant waar u naast lunch & diner ook heerlijk kunt borrelen.

 Over Peerkes Hoeve

Ieder seizoen presenteren wij een nieuwe menu & wijnkaart en laten wij je genieten van al het lekkere dat het seizoen te bieden heeft. Ambachtelijk bereide en originele gerechten in combinatie met een laagdrempelige & huiselijke sfeer. Natuurlijk kun je ook op culinaire ontdekkingstocht door te kiezen voor AperoLunch of AperoDining met bijpassende wijnen, speciaalbieren of premium organic tea. Brabants genieten op z’n best!

Proost & eet smakelijk!

Het verhaal van

Peerke van de Staak

Al vanaf 1694 wordt op de locatie van Peerkes Hoeve gesproken over een herberg. Op een kadasterkaart uit 1832 staat al een pand op de hoek van de Langendijk en de Reeshofweg (de huidige Nijkerkstraat) met de naam ‘De Kievit’. Later werd die naam gebruikt voor het agrarisch gebied rondom de hoeve waar vee werd gehouden en aardbeien werden geteeld.

In 1877 werd er in een gemeentelijk pamflet al verwezen naar de ‘kastelein van de Kievit’. Vanaf 1910 kreeg het toenmalige café grote bekendheid in de regio nadat Peerke van de Staak zich op de huidig locatie vestigde.

Legendarisch zijn de voetbalvelden, die Peerke op een deel van zijn weilanden aanlegde. Daar werd intensief gestreden, waarna de spelers konden uitblazen met een lekker “pilske”. Ook fietsers en wandelaars streken er graag neer om even uit te rusten. Drie generaties Van de Staak hebben het café gerund. In de jaren 80 kwam daar een eind aan toen de gemeente de grond rondom het pand kocht om huizen te bouwen voor het nieuwbouw project “Reeshof”. De echte Tilburgers verzetten zich echter tegen de sloop van ‘Peerke Staak’, waardoor de gemeente Tilburg toch maar besloten heeft om het pand en een deel van de omliggende gronden te sparen. Met een ligging midden in de wijk en de historie van het pand, heeft Peerkes Hoeve zich inmiddels binnen en buiten Tilburg ontwikkeld tot een modern restaurant met een knipoog naar het verleden.

Authentiek karakter zowel binnen als buiten

Restauratie compleet

Inmiddels is het pand volledig gerestaureerd en heeft een compleet nieuwe uitstraling gekregen. Wel is het authentieke karakter, zowel binnen als buiten, bewust intact gebleven. Een plek voor jong en oud. Voor een mooi diner, lunch of een borrel. Gemoedelijk en ongedwongen! De nieuwe naam is, met respect naar het verleden, eraan gekoppeld gebleven. Vandaar Peerkes Hoeve.

Lunch of Diner?

Reserveer een tafeltje